Wednesday, August 29, 2012

REUNION 2012

Assalamualaikum kawan-kawan
Moga-moga sihat selalu dan berada di dalam rahmatNya.

6 months tak terhupdate, kbai!!!
Apa-apapun inilah masanya…
Masa untuk mengupdate segalanya.

Kawan-kawan,
Walau kita berjauhan tapi hati kita dekat kan???
Moga aku, kau dan mereka mengingati persahabatan yang kita bina sewaktu di sana.
Walau kita jauh, walau sesibuk mana pun kita, moga2 OCTAVIANS di hati kalian.
Yes, sume orang sibuk, sibuk dengan kuliah masing-masing, memang kalau nak hupdate blog nie, jarang laa. Huhu
Blog sendiri pun lame tak terupdate, kbai!!!

Apa-apapun kami sempat bereunion tahun ini~
Thanks kawan-kawan.

Pictures do tells more than words right? So, jom layan gambar.

FIRST PRE-REUNION
15TH JULY 2012


SECOND PRE-REUNION
1ST AUGUST 2012



THIRD PRE-REUNION
23RD AUGUST 2012




DURING LIANA'S SISTER WEDDING




Message to OCTAVIANS~

SUMAIYAH aka sue: Kepada sue, rajin-rajin update blog ye. If you want to know, Qilah selalu baca post sue kat blog, sue ronda-ronda Penang, serius laa best!!! Moga-moga ikatan ukhuwwah yang kita bina dengan orang lain pun akan kukuh dan jangan lupakan Qilah ye…



LIANA aka yana: To yana, sorry sebab qilah x gi majlis kahwin kakak yana raya ke-5, qilah balik Johor. Apa-apapun, majlis kawen yana konfem dan insyaAllah qilah akan pergi. To yana, selalu update berita tak pun mesej2 kiteorg, hehe, yana bz study smpai kdg2 x taw perkembangan yana. Hehe J



NURUL AIN aka baby ain: To DL, tahniah, sy taw kawan saya nie hebat. Dari sekolah lagi,wink J sy dpt taw ain bz kat USIM. BZ,bz jugak tp jangan lupakan kitaorg. Nnti test motor, buat leklok taw, jgn malukan kompeni bak kata Ain Fatihah,haha. Thanks sbb selalu balas mesej qilah, tq!!! Wanna to say, AIN AYU,hehe…


AIN FATIHAH aka dak ain: Dak ain, sy nak tart awk buat, resepi jangan lupe send kot email. Nnti bled a masuk kampus balik, jgn lupa kita bertweet-tweet, rindu sama kamu. Thanks sbb bnyak menjayakan program octavo, lps nie ain kne jadik advisor kompeni,hehe. Rajin-rajin update blog, I always read your blog (suka bace blog org, blog sendiri lupe hupdate, kbai!!!)



NABIHATI HASNA aka bhati: To bhati, jangan ganas-ganas sgt, awk doh laa comey, kang ramai x tido mlm ingat awk, hehe. Ayu-ayu sikit~ tak lupe nk ckp, TQ my driver, haha, sudi meredah kesesakan lalu lintas di jambatan terpanjang di Asia Tenggara, hahaha. Moga bhati ingat kami selalu, muahahaha, syg bha!!!



SYAFEKAR aka pka: To pka, nak jumpa pka sblm masuk sem baru minggu depan, ada tak chance nak jumpa awk??? Please~ wanna meet you. Dah ramai kawan bdk Mesir dan Jordan kawen, pka tak nak kawen lagik ke??? Hehe, pka, kalau kawen, kawen kat Msia dan paling spesifik lgk kat Klate. Teringat pka kate pka homesick, enjoy puas2 sebelum balik Mesir taw. Nnti balik Mesir dah tak merasa. To pka, seriously to speak I miss you, haha, errr, miss you as my friends…



SALSABILA aka sal: To sal, I have special words to you:



Saat hati berkata "INGIN", namun qadar Allâh berkata "TUNGGU"...

Saat air mata "MENITIS", namun qadar Allâh berkata"TERSENYUMLAH"...

Saat segalanya terasa "MEMBOSANKAN", namun qadar Allâh berkata "TERUSLAH MELANGKAH"...

Biidznillaah...

Kita merancang sesuatu, ALLAH juga merancang seuatu yang dirahsiakan-NYA buat kita. Namun, Rancangan ALLAH itu LEBIH baik. ..yang Terbaik. . .dan yang PALING baik daripada rancangan kita.

Karena ALLAHU Yaa 'Aliimu Yaa HAKAM (Yang Maha Mengetahui dan Yang Maha Menetapkan)! ! !

Jadi, kita sebagai hambaNYA. . Jangan pernah PROTES atau PUTUS ASA.
Yakinlah... 
 ALLAH ada untukku, untukmu, dan untuk kita semua  Insha'ALLAH !!

Sal, qilah rindu sal, tak dpt bersua muka dgn sal, insyaAllah, ada jodoh kita pasti ketemu jua. Sal selalu dalam ingatan qilah. Apa-apapun sal, moga baek2 di Tanta, jangan rindu lebih2, ingat ayat qilah : “Campak rindu kat Sungai Nil, okay???” hehe~ Nanti kita jumpa dalam whatsapp takpun twitter, hehe~





SAYA SAYANG KALIAN KERANA ALLAH

With lots of love,



DENGAN INI DISAHKAN, BLOG OCTAVO SUDAH DIUPDATE!!!!






1 comment:

MinaraSue said...

Insyaallah..t sy p jln2 byk2 lg..kehehe..miss all of you two, three & four....alhamdulillah, sy jumpa semua org..